Wednesday, January 10, 2007

Rauhaa, rakkautta ja ..pekonia



Terveisiä sohvan uumenista. Eilen päähän, jalkoihin ja kroppaan uiskenteli ruumiinlämpöä kohottava särkiparvi. Tänään asentelenkin siis viruksentorjuntaohjelmia ja tapan särkiä buranalla. Oiva päivä penkoa sekä intterwepin että digiboksin uumenia. Ensinnäkin sain vihdoin aikaiseksi asentaa Firefoxin kakkosselaimeksi. Safari ja Blogger kun ei vissiin ihan sataprosenttisesti diggaa toisistaan, ja blogin päivittely kotikoneella on jäänyt.

Kun ei tipattomuuden ja surkeiden ilmojen vuoksi tule liiemmin ulkoiltua, voi vaikka katsella televisiota. Muutamia positiivisia yllätyksiä ohjelmatarjonnassa: eilen päättynyt Hämmentäjien kuningas oli hyvin toteutettu ja sai allekirjoittaneen paikoin hihittelemään ääneen, mikä harvinaiseksi todettakoon. Miten saadaan kakuttaja-kettutyttö ("Globalisaatio on perseestä") rauhoittumaan? No tehdään siitä Oikeistonuorten puheenjohtaja. Hihi. Tai "Nyt tarvitaan tiukkaa faktaa ja fiktioo pöytään." Haha.

Itsevaltiaatkin on piristynyt. Loka Laitisen käsikirjoittamat jaksot ovat palauttaneet sarjan lastenohjelmasta poliittiseksi satiiriksi. Erityisesti sikaria poltteleva Suvi-Anne Siimes on herkullinen hahmo. Virkistävä uutuus kotimaisessa komediakentässä on ollut myöskin lauantai-illan laatutekele Läpiveto, joka ei aiheuta myötähäpeän tuntemuksia kuten useimmat suomalaiset teennäiset hauskuutusformaatit.

Ankaralla suodatuksella tuubaloodan hutusta löytyy myös ihan hyvää huttua. Monty Python jatkuu edelleen, L-koodin kolmas kausi on täällä, Frasier ei varmaan koskaan häviä ruudusta. Mullan alla ei ihan yllä alkuaikojen tasolle, mutta onneksi on kaikkien loogisuuksia ja helppoja juonikuvioita kaihtavien sarjojen Ysäriäiti/-isä/-esikuva Twin Peaks (ja tähän väliin täydet viisi pusua). Yllättävän hyvin sarja on kestänyt aikaa, paitsi ehkä Donnan tyylin osalta. Tenho ja Bobin pelottavuus (iiks) ovat kuitenkin ennallaan.

Lifestylestä kelpuutan Strömsön (vaikka IhQun Matiaksen ruutuaika onkin vähentynyt) ja Nigellan kokkailut (vaikka Tina onkin siedettävämpi).

Ja vihdoinkin aasinsilta otsikkoon! Kaikkien lihaasyövien heteroblondien suosikkisaitti on löytynyt! Pekoniblogi



Ps. Pikku Kakkonen viettää huomenna kolmekymppisiään. Rohkaisevaa. Kyllä tämä tästä.

No comments: