Wednesday, November 22, 2006

Joku syy mennä Espooseen

Kävin vihdoin WeeGeessä, siis ihan Espoossa asti. Aika rohkee veto, mutta oli rajojenylittämisen arvoista. Kolme tuntia kului ihan huomaamatta, vaikka keskityin lähinnä Saastamoisen kokoelmaan. Oli loistavaa nähdä livenä monia sellaisia teoksia, joista monia on voinut ihailla vain kuvista.

Pari viikkoa sitten olin Tallinnan vastaavassa mestassa KUMUssa. WeeGee vs. Kumu -matsi päättyy, jos ei nyt ihan kuus-nolla, niin ehkä siksti-fifti. Vaikka Kumu on juu arkkitehtonisesti kiehtova ja kaikkee, on WeeGeen rakennus sittenkin mielenkiintoisempi. WeeGee on Rrr0k.

Kumun ripustuksissa oli myös paikka paikoin ongelmia, osa teoksista olisi tarvinnut enemmän tilaa ympärilleen.

No siellä espoolaisessa museossa saavutin hetkellisen mielenrauhan. Olin tovin siinä maailmassa, joka puhuu kieltä jota osaan ymmärtää. Tuli hyvä olo.

Käykää tekin, ellette jo ole. Museokaupasta saa kaikkee kivaa, kuten esimerkiksi Myyrä-pehmoleluja ja Myyrän kavereitakin. (Terveisii joulupukille.)


*Edit. Ehdin (osta kaikkee-päivän vietosta :P) juuri Nalle Luppakorvaksi kotiin. Loppubiisi soitettiin!
Ihmettelyä&ihanuutta!

3 comments:

Anonymous said...

Nalleee Luppaakorva on... .ihan verraton...ja karvaton.

Jotenkin noin se meni. Tai jotain.

Anonymous said...

Jee Nanna, olet yhteiskunnallinen vaikuttaja (ref: Nalle Luppakorva)! Espoo ja Weegee on kaukana -- kerroinkohan, että eräänkin Espoon bussin vuoroväli on iltaisin 1 h 59 min? Voisitko nyt seuraavaksi tämän onnistuneen Luppakorva-casen jälkeen hoitaa sen länsimetron rakenteille? :)

NannaQ said...

Okei, laitetaan Espoo seuraavaksi toimenpidelistalle:) Mestastahan olisi pikkuhiljaa tulossa ihan Oikea Kaupunki - tasokas taidemuseo löytyy jo, ja kohta teatteri-illasta tai Nokian pippaloista huristellaan lähiöiden idylliin kätevästi metrolla.

Visukinttu-jarkolle muistin virkistykseksi: http://www.yle.fi/pikku2/ohjelmat/o_perjantai.html