Thursday, May 26, 2011

30-jotain!

Pojat epäilivät, että tytöistä tulee aina mietteliäitä vuosipäivinään. Enpä tiedä, itse päivänä ei tullut, päivä oli kiva. Joku luku elämässä muuttuu, ikä, paino, palkka, asuntolaina, kaikenlaisia numeroita on. Numeroita vain.

Silti: 34. Onhan se, luku. Suhteellinen luku.
Saattaa olla että liikutaan niillä rajoilla jolloin aikuistumisepisodi on ohitettu ja vain vanhetaan.

On asioita, jotka tulevat helpommiksi mitä enemmän lukuja on taulussa, ja sitten on asioita jotka eivät juurikaan muutu.
Asioita jotka muuttuvat:

1)Peilistä katsoo joka päivä takaisin entistä hyväksyttävämpi tyyppi. Kyse voi olla myös välinpitämättömyydestä. Lopputuleman kannalta se on ihan sama: on joku, ei kovin ilmeinen, taitekohta jossa voi alkaa olla aika rauhassa itsensä kanssa. Ehkä on ollut riittävästi ihmisiä jotka pitävät.
2)Elämä tapahtuu työ- eikä vapaa-ajalla.
3)Mahdollisuudet hupenevat, ja se on ihan tosi ok. Jestas miten raskasta oli vielä silloin kun kaikki tiet olivat avoimia, kaikki oli mahdollista! Kaikki oli vain itsestä kiinni! Kun tosiasiassa ihmiset päätyvät, melko sattumanvaraisesti, kuka mihinkin, kuka kenenkin kanssa. Kaikki on ihan helvetin paljon helpompaa kun ei tarvitse käyttää hereilläoloajastaan valtaosaa identiteettipohdintoihin.
4)Nousuhumalassa on kivempaa ja
5)Laskuhumalassa vähemmän kauheaa kuin nuorena.

Asioita jotka ei muutu:
1) Jos ei ole siisti ihminen, niin ei sitten ole.
2) Sydänsurut musertaa, aina ja
3) Uudelle ihmiselle antautuminen on aina yhtä vaikeaa.
Eroaminen on edelleen yhtä hirvittävää kuin 16-vuotiaana. Itkee poski eteisen lattiaa vasten ja sitä rataa. Enää se ei horjuta kaikkia perustoja kuten ennen, mutta lyö epämääräisille saikuille edelleen.
Ja toisaalta kai se on elossaolemisen merkki, kuten eräs ystävättäreni sanoi.
Ja kaikkien pettymysten, menetysten ja seikkailujen myötä voi, ehkä, seisahtaa jonkun kanssa jonka kosketus rintakehällä rauhoittaa; on niitä jotka pitävät samasta musiikista, asuvat lähellä ja äänestävät samaa puoluetta. Pariskunnan on järkevää polttaa samanmerkkisiä savukkeita ja käyttää samoja yhdenkoon mustia sukkia.

4 comments:

Norppa said...

Tätä lukee niin mielellään, että kannustukseksi pitää ihan tulla laittamaan tänne commenttiboxiin: *PEUKKU*

Anonymous said...

Tästä tuli aikuistumisesta (ja sydänsuruista) kärsivälle tosi hyvä mieli. :) Kiitos.

NannaQ said...

Voin myös kertoa että rutiinit korvaavat mahdollisuudet ja se on tosi <3! Samoja reittejä, baareja ja ihmisiä! Ensin on kymmenen, viisitoista vuotta kaikenlaista hässäkkää ja sen päälle onkin ihana nauttia edes jostain pysyvästä!

Anonymous said...

Kiitos, sanoitat mun tunteita pitkän tauon jälkeen.

t. tuntematon anonyymi