Wednesday, January 03, 2007

Ihankivaa uutta vuotta

Alan oppia, miten rentoutua. Esimerkiksi tähän tapaan:

- Lomalla poistutaan kotoa. Kokemukseni mukaan missä tahansa muussa ympäristössä lomailu on tehokkaampaa kuin omissa tutuissa nurkissa, pyykkikoneen ja rästihommien välisessä kurimuksessa.
- Mahdollisuuksien mukaan vietetään aikaa sellaisten ihmisten kanssa, joiden seurassa oikeasti haluaa olla.
- Muutoinkin tehdään asioita siinä järjestyksessä ja tahdissa, kuin hyvältä tuntuu ja aktiivisesti kyseenalaistetaan sellaisia asioita, joita vain "on aina ollut tapana tehdä".
- Pyritään ulkoilemaan säästä riippumatta.
- Mikäli saatavilla on rakas ihminen tahi muu elollinen olento, jonka kanssa halailla ja pussailla, näin ehdottomasti tehtäköön päivittäin useita kertoja.
- Klassikko: Kirjoja ja musiikkia, mieluiten flanellipyjamassa ja villasukissa. Esimerkiksi Westö-Jippu -yhdistelmän toimivuus on testattu ja hyväksi havaittu.

Mitäs muuta. Olen ollut hyppimässä The Clash-coveroinnin tahtiin. Aloittanut uuden harrastuksen, seinäkiipeilyn. Päässyt talven ensimmäiseen avantoon (ja hetki oli hieno: hieman lunta ja pakkasta, kuunvaloa, ulkotulia, puusauna ja kuohuviiniä). Käynyt vuosien tauon jälkeen Vohvelikahvilassa. Käyttänyt ensimmäistä kertaa verkkosukkahousuja, uudenvuodenaaton pukujuhlissa. Ja tietenkin: Päättänyt jälleen kerran aloittaa uuden elämän. Siinä uudessa, paremmassa elämässä taion gradun tutkimussuunnitelman ryhmäläisten sähköpostilaatikoihin hyvissä ajoin, jo ennen deadlinea, syön terveellisesti, juon alkoholia vasta helmikuussa ja silloinkin hillitysti, hoikistun, käytän blogimerkinnöissäni vain kokonaisia lauseita enkä ranskalaisia viivoja, olen ystävällinen kaikille ja muistan aina palauttaa kirjaston kirjat ajoissa.

No comments: