Sunday, November 12, 2006

Tänään olen yrittäjämyönteinen

Kaupunkiin kaivattaisiin aamiaisnauttia tai Brunch Expressiä kaltaisilleni laiskoille, keskiluokkaistuville aikuisille. Katsokaas, kun ikäiseni, toki hyvin ja hehkeänä säilynyt työssäkäyvä naisihminen ulkoilee Tallinnan kautta Lostarin jonoon lauantai-iltana, seuraavana aamuna henkinen ikä huitelee siinä main, missä yleensä tarvitaan jo jokapäiväisiä hoivapalveluja. Näinä jäätyneen toimintakyvyn päivinä 3-kymppinen on erityisen mukavuudenhaluinen, eikä ollenkaan suopea maailman kohtaamiselle.

Sellaisina päivinä tyttö tarvitsee kunnon ruokaa. On todella epäonnekasta, jos sellaiseksi päiväksi sattuu sateinen pyhä, joka paitsi lukitsee alakerran ruokakaupan ovet, myös lannistaa kaikki pyrkimykset astua kodin ovesta ulos. On käsittämätöntä, että sellaisena päivänä yleensä käytännöllinen avomies on oman pitkittyneen flunssansa ansiosta palveluhaluton. Toisaalta on myös totta, että tämänhetkisessä, industrial-henkisessä keittiö-setupissa ei pekonia paistella.

Sellaisina päivinä tyttö tukisi mielellään yritystä, joka kantaisi ystävällisesti vastaleivotut sämpylät, marmelaadit, tuoremehut, pekonit ja pikkolokuoharit kotiovelle.

4 comments:

Anonymous said...

Tuollainen olisi kieltämättä loistava palvelu - mutta myös aika paljon toivottu kun kaupungista löytyy tällä hetkellä yhden käden sormilla lueteltava määrä aamiaispaikkoja jossa saa kunnon aamupalan edes paikan päälle kävelemällä.

Taitaa olla tämä ulkoistetun aamiaisen kulutus vielä kovin lapsenkengissä täällä. Paljon mielummin minäkin kyllä nauttisin aamupalaksi vastapaistetun croissantin, tuoremehua yms ála Paris kuin tämänaamuisen kuivan leivänpalasen.. :\

NannaQ said...

Onnipa olisikin kotoisa korttelikuppila, jonka brunssipöytä olisi viikonloppuisin katettuna aamuyhdeksästä iltayhdeksään. Ja jos sinne vielä voisi mennä pyjamassa, se olisi jo parhautta!

Anonymous said...

Tintin Tango Töölöntorin laidalla on ankeiden aamujen pelastus! Sitä paitsi sieltä saa aamiaista kaikkina vuorokaudenaikoina -- eihän voi tietää, koska ihmiset sattuvat heräämään. Bubbling under: Engelin ranskalainen aamiainen lempeine maitokahveineen. Viis ruisleivästä!

NannaQ said...

heidi, kuten ehkä arvaatkin, Tintintangon sijainti omaan lokaatiooni verrattuna on jokseenkin lannistava. Töölööseen on pitkä matka, sekä fyysisesti että varsinkin psyykkisesti täältä kolmen sillan takaa, seudulta jonka kaakeloiduista kivijaloista löytyy lähinnä suihkuruskettamoita ja videovuokraamoita. Molempia käytän sou not. Uuden lokaation hakuprosessihan on kuitenkin käynnissä.

Pitäisi olla: pieni leipomo, kantabaari, levykauppa, kirjasto, kukkakauppa. Noin alkuun.

Ja Engel-kuosissa en missään nimessä ollut toissa aamuna. ;P